Nutriquine and EHS join forces: Pegasus Holding

Afbeelding verwijderd.

Krachten bundeling Nutriquine en EHS in Pegasus Holding

Portfolio

Vrouwelijke CEO kan rekenen op de steun van We are Jane

7 april 2023 – In Pegasus Holding bundelen de Belgische bedrijven Nutriquine en European Horse Services samen met investeringsmaatschappij We are Jane hun krachten. Nutriquine (Cavalor) en European Horse Services (EHS) zijn wereldspelers op het gebied van voeding, verzorging en transport van sportpaarden. Pegasus Holding maakt het mogelijk voor paarden, ruiters en hun team om hun vleugels (nog) verder uit te slaan. Dit alles onder de gepassioneerde supervisie van CEO Lieselot Hamerlinck.

Nutriquine (Cavalor) en European Horse Services (EHS) zijn sinds jaar en dag preferred supplier van menig team in de wereldtop van de paardensport. Nutriquine heeft een internationale reputatie uitgebouwd met het merk Cavalor, dat focust op voeding en verzorging van sportpaarden. EHS is de logistieke speler bij uitstek. Een deskundig team staat, dag in dag uit, klaar voor het organiseren van internationaal (vlieg)transport van paarden, inclusief alle sanitaire en douane-technische eisen. Deze bedrijven voegen zich samen in de nieuwe venture Pegasus Holding. 

“Wij geloven in de toekomst van de paardensport. Dit begint met passie en groeit door krachten te bundelen en duurzaam in te spelen op trends en ontwikkelingen.” Lieselot Hamerlinck, CEO Pegasus Holding, zet in op groei door diversificatie en betrokkenheid bij ruiters en hun team. “Ik geloof in het ontzorgen van onze klanten, de hippische sporters, in de breedste zin van het management van hun topsport stallen. Zo bouwen we aan de toekomst van de sector én onze bedrijven.

Groei door diversificatie en betrokkenheid
Pegasus Holding zet de gezondheid en het welzijn van sportpaarden én hun team voorop. Met als doel: topsport ruiters maximaal ondersteunen in hun sportieve carrière. De passie voor paarden en paardensport en gelijkaardige visies, waarbij kwaliteit en innovatie voorop staan, vormen het fundament onder deze samenwerking. Het feit dat deze nieuwe venture geleid gaat worden door CEO Lieselot Hamerlink maakt dat investeringsmaatschappij We are Jane eveneens instapt in Pegasus Holding.

“Wat Nutriquine en EHS typeert is niet alleen dat ze aan de top van hun markten staan maar ook dat zij reeds over een mooie historiek beschikken en deze unieke positie in de tijd alleen maar versterkt hebben.” Aldus Patrick Keereman, co-founder Nutriquine (Cavalor) en voorzitter van de Raad van Bestuur van Pegasus Holding. “ Het samenbrengen van Nutriquine en EHS verbreedt en verstevigt vooral het contact met de topsport ruiters en hun team. Zij  zijn het uithangbord van de wereldwijde paardensport. Pegasus heeft dus alle troeven om de bestaande groei van zowel Nutriquine (Cavalor) als EHS verder te zetten en te verstevigen.”

De kracht van vrouwelijk leiderschap
Nutriquine en EHS zijn verheugd dat We are Jane deze nieuwe venture mede financiert. We are Jane is het eerste Belgische investeringsfonds 100% van vrouwen voor vrouwen. Twee sterke bedrijven met unieke troeven, een mooi groeipotentieel en bovendien geleid door een vrouwelijke CEO, maken dat We are Jane mee aan boord stapt. Lieselot was voorheen Managing partner van Nutriquine (Cavalor) en is dus zeer ervaren in de wereldwijde markt van paardensport. Namens We are Jane treedt Conny Vandendriessche toe tot de Raad van Bestuur van Pegasus Holding.

Stijgen tot grotere hoogtes
België behoort tot de wereldtop als het op sportpaarden aankomt: onder andere aanvoerder van de wereld ranglijsten in springpaarden fokkerij en top trainers van Arabian Show Horses. Mede dankzij innovatieve en kwalitatieve toeleveranciers zoals EHS en Nutriquine kunnen paarden wereldwijd de beste resultaten boeken. De krachtenbundeling van de bedrijven Nutriquine en EHS tot Pegasus Holding versterkt de internationale positie van de paardensport, én de Belgische hippische topsport status zegt Peter Bollen. Filip Vande Cappelle, oprichter van EHS, zal op termijn een stap terug zetten uit de dag dagelijkse operatie van zijn bedrijf European Horse Services en vormt samen met aandeelhouders Nutriquine en We are Jane de Raad van Bestuur van Pegasus Holding.

Over Nutriquine 
De roots van Nutriquine (Cavalor) zijn terug te vinden in de biowetenschap en agrarische sector. Al snel verschoof de focus naar de paardenwereld en de voeding, gezondheid en verzorging van sport-, fok- en recreatiepaarden – onder het merk Cavalor. Omdat dit merk bleef groeien, namen Peter Bollen & Patrick Keereman het initiatief om een onafhankelijk bedrijf, genaamd Nutriquine NV op te richten. Nutriquine NV werd opgericht in 2003 door een management buy-out uit Vitamex NV, waarbij Lieselot Hamerlinck in het bedrijf stapte, op termijn als Managing Partner. De groei werd mede ondersteund door een strategische samenwerking met Versele-Laga, die de productie en distributie van Cavalor paardenvoeding in EU en US beheert. Nutriquine heeft een internationale reputatie uitgebouwd met het merk Cavalor, dat focust op voeding en verzorging van sportpaarden. Gezondheid en prestatie ondersteunen van binnen uit, via wetenschappelijk onderzoek in combinatie met een gezonde dosis praktijkervaring. Cavalor is ondertussen in meer dan 50 landen beschikbaar. 

www.cavalor.com 


Over European Horse Services (EHS)
European Horse Services (EHS), opgericht in 1991 door Filip Vande Cappelle, stelt alles in het werk om het transport voor paarden in de beste omstandigheden te laten verlopen. EHS behaalde recentelijk als eerste paardentransporteur ter wereld de IATA CEIV-Live Animals Certificering voor uitmuntende kwaliteit. Deze certificering versterkt het engagement van het bedrijf om de hoogste normen op gebied van dierenwelzijn, veiligheid en zorg te hanteren. EHS beschikt  over een modern complex met 106 boxen, inclusief trainingsmogelijkheden en volledig voorzien van camera's, dat goedgekeurd werd en onder toezicht staat van het FAVV. Ze beschikt tevens over een volledige vloot state-of-the-art vrachtwagens waarin paarden in optimale omstandigheden worden vervoerd.

www.ehs.be


Over We Are Jane 
We Are Jane is het eerste Belgische investeringsfonds 100% van vrouwen voor vrouwen. Het fonds ging van start in juni 2019 en bedraagt 54 miljoen euro, dat werd opgehaald bij institutionele en individuele investeerders. Met dit fonds willen Conny Vandendriessche (Accent Jobs, House of HR, Stella P), Muriel Uytterhaegen en Eline Talboom (allebei ex-Gimv) KMOs helpen verder te groeien. We Are Jane steunt niet alleen financieel, maar is een strategische partner en kan rekenen op de input van een hechte community van onderneemsters.